Pages

Sunday, May 6, 2012

Sate van de BBQ of Ovengrill

Voor degenen, die de ritja2 uitgeprobeerd hebben, hoop dat he gesmaakt heeft!


Nu een ander favouriet gerecht van me.


Sate van de BBQ of Ovengrill


Benodigheden:
Spiezen van bamboe of metaal. 
De bamboe spiezen van tevoren even in water weken.
Pan of schaal om het vlees te marineren
BBQ,, aanmaakblokjes, houtskool en een lange aansteker
Of de Ovengrill


Ingredienten:
Een kilo buiklappen zonder zwoerd en een kilo schouderkarbonade. 
Dit is voor ongeveer vijf personen.


Knoflook
Ketjap manis
Peper en zout
Ketoembar
Komijn 

Werkwijze:
 Het bot van de schouderkarbonade verwijderen.
Je begint met de buiklappen en schouderkarbonade in 
vierkante blokjes te snijden. De grootte moet je zelf bepalen.
Wanneer dat gedaan is, was je het vlees met water, 
laat het daarna goed uitlekken.

Dan voeg je er de ketjap manis en de kruiden aan toe.
Alles naar smaak. Van de komijn weinig gebruiken! 
Dat is alleen voor wat extra smaak.
Alles goed mengen. Twee of drie uur laten intrekken.

Het vlees rijgen aan de spiezen.

De BBQ of Ovengrill aan doen.  Als het op temperatuur is,
de sate op de BBQ of op de Grill doen.

Als saus kun je ketjap met citroensap, sambel en uien maken.
Of anders gewoon pindasaus.

Lekker met z'n allen in de tuin genieten van sate op de houtskool!


 





No comments:

Post a Comment